Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her haneye bir aile danışmanı atanması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Göktaş, mahalle mahalle çalışarak sosyal risk haritası çıkaracaklarını ve olası riskleri önceden görüp önleyici tedbirler alacaklarını belirtti. Göktaş, Türkiye'deki doğurganlık oranlarının düşmesi ve yaşlı nüfusun artması gibi konulara dikkat çekerek, bu konularda geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ve doğurganlık oranlarını artırmak için çok yönlü devlet politikaları oluşturacaklarını söyledi.

Emekli Öğretmenin Şüpheli Ölümü! Yalnız Yaşadığı Dairesinde Bulundu Emekli Öğretmenin Şüpheli Ölümü! Yalnız Yaşadığı Dairesinde Bulundu

Bakan Göktaş, Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı'nın kurulmasıyla bu çalışmaları daha etkin hale getirdiklerini ve mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışını benimsediklerini vurguladı. Göktaş ayrıca, aile danışmanlığı projesinin mahalle mahalle sosyal risk haritası çıkararak olası riskleri önceden tespit etmeyi amaçladığını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu'na başvuran çiftlerin sayısının 11 bin 257 olduğunu ve 2 bin 386 çifte toplam 357 milyon 900 bin lira ödeme yapıldığını ifade eden Göktaş, projeyi doğum oranının düşük olduğu illere genişleteceklerini söyledi. Koruyucu aile sisteminde yapılan iyileştirmelerden de bahseden Göktaş, koruyucu ailelerin çocukların eğitim ve sağlık takibini daha kolay yapabilmeleri için yeni düzenlemeler getirdiklerini belirtti.

Göktaş, çocukların internetin zararlı içeriklerinden korunması için yapılan çalışmaları anlattı ve Wattpad gibi platformlarda çocuklara yönelik zararlı içeriklerin engellenmesi için erişim engeli talep ettiklerini söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Göktaş, şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmaların devam ettiğini ve yeni atamalar yapmayı planladıklarını ifade etti.