Tarım ve Orman Bakanlığı, az bir süre kalan Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban kesim işlemleri için sorunlarına çözüm bulmaya deam ediyor.
Bu konuda, Bakanlığın yürüttüğü "Tarım Cebimde" uygulaması, vatandaşların almak istedikleri kurbanlıkların şartlarını ve aşkı oluğ olmadığı bilgilerine kolayca erişim sağlayabiliyorlar.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

3 Adımda bilgilere erişim

  • En başta mobil uygulama mağazalarında "Tarım Cebimde" mobil uygulaması cep telefonuna yüklenir.
  • Erişime sunulmuş olan "Hayvansal Üretim" ana menüsünden "Küpe Sorgulama" alt başlığına tıklanır.
  • Açılan menüde büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçildikten sonra satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası eksiksiz bir şekilde yazılarak "Sorgula" butonuna basılır.

Açılan penceredeki sonuçlarda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşılarına yönelik tüm bilgiler detaylı bir şekilde gösterilir.

"Hayvanın şeceresi görülebiliyor"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da vatandaşlara kurbanlık hayvan tercih edilirken dikkat edilmesi gerekn noktalara değindi.

Bakanlığın Kurban Bayramı için çalışmaların hızlandığını ve bayramın son gününe kadar hassasiyetle çalışacaklarını ifade eden Yumaklı, "Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada olacak. Ancak bizim ekiplerimizin olmadığı noktada Tarım Cebimde uygulaması ile vatandaşlarımız satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor." şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, vatandaşlara kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat etmeleri ve uygunsuzluk gördükleri durumlarda yetkililere iletmelerinin önemini vurguladı.