Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayazlı Mahallesi'ndeki sstede yaşayan Meral Algün'ün, ortak havuza haşemayla girmesine izin veirlmediği  ifadesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayet etmesi üzerine 2 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak polis ekipleri, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamalarıyla site yöneticisi A.K. ile görevli S.D'yi gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

İrem Derici: 2003'lü bir çocuğa yürüyordum İrem Derici: 2003'lü bir çocuğa yürüyordum

Akçakoca ilçesine bağlı Ayazlı Mahallesi'ndeki sitenin sakinlerinden Algün, ortak havuza haşemasıyla girdiği esnada site yöneticisi ve görevlisi tarafından izin verilmediği gerekçesiyle emniyete şikayette bulunmuş, söz konusu 2 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

OLAYLA İLGİLİ DÜZCE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tesettür mayo/haşema ile havuza giren kişiye müdahale edilmesi hakkıda sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından kamuoyunun aydınlatılması geretiği konusunda açıklamada bulunuldu.

Olayın Ayazlı Mahallesi'ndeki sitede meydana geldiği yer alan yazıda, şunlar ilave edildi:

"Site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, haşemayla girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir. Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır."

"BİZE UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK ALDIK"

Meral Algün, siteden geçtiğimiz hafta yazlık aldıklarını, taşındıklarında havuza haşemayla girmenin izin verilmediği yönündeki kararın yönetim tarafından kendilerine açıklanmadığı aktarıldı.

Evlerini ilk ziyaret ettikleri gün havuzu kullanmak istediklerini söyleyen Algün, "Ben de havuza girdim. Site görevlisi geldi, haşemayla giremeyeceğimizi söyledi. Bu konuyla ilgili daha önce bilgilendirilmedik. Zaten haberdar olsaydık belki burayı alma konusunda bir kere daha düşünürdük çünkü ben tesettürlüyüm, bu şekilde yetiştim. Burayı da bize uygun olduğunu düşünerek aldık." açıklamasında bulundu.

"KURALA UYMAZSANIZ HAVUZU KAPATACAĞIM"
Algün, evi aldıkları günden itibaren bu ayrımcılığa maruz kalmaya başladıklarını dile getirerek, aözlerine şunları ekledi:

"Eşimi sitenin mesajlaşma grubuna dahil etmişlerdi. Eşim de site yönetimine tesettürlü olduğumu, havuzu bu şekilde kullanacağımı yazdı. Emsal kararları da kendilerine iletti ama bizim bu çabamız hiçbir şekilde kabul görmedi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, cumartesi günü yaz okulu bittiği, eşim de iş yerinde olduğu için çocuklarla geldik, havuza girdik. Tekrar aynı görevli geldi beni uyardı. Ben de daha önce kendilerine açıklama yaptığımızı hatırlattım. O da bana, 'Ben de size söylemiştim, kurala uymazsanız havuzu kapatacağım.' dedi."

Site görevlisi ayrıldıktan sonra yöneticinin de gelerek havuza girmemesi gerektiğini söylediğini belirten Algün, konuşmaları kayıt altına aldığını, yöneticinin çekmesinden rahatsız olup kendisinden uzaklaştığını dile getirdi.

"HİÇBİR AHLAKA HİÇBİR DİNE UYGUN DEĞİL"

Algün, böyle bir durumu yaşadığı için çok üzüldüğünü açıklayarak, "Bu, sadece benim problemim değil ülkede yaşayan bütün tesettürlülerin yaşadığı bir sorun. 2024 yılında böyle bir şey yaşamak benim adıma çok üzücü oldu." şeklinde konuştu.

Meral Algün'ün eşi Muhammed Algün de konunun hukuki takibini yapacaklarına dikkat çekerek, "Bu davranış hiçbir ahlaka, hiçbir dine uygun değildir, kesinlikle tasvip etmiyorum." ifadesini kullandı.