İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarının acı bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimlerin büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti.

Bayram tatilinin ikinci günü olan 16 Haziran Pazar günü, 24 saatlik sürede toplam 726 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 1.295 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerlikaya, ekiplerin toplamda 289.700 aracı denetlediğini ve bu denetimler sırasında 18.889 araca hız ve radar işlemi, 17.227 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını kaydetti.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti, Trump'ı Başkanlığa Aday Gösterdi ABD'de Cumhuriyetçi Parti, Trump'ı Başkanlığa Aday Gösterdi

Bakan Yerlikaya, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek şu ifadeleri kullandı:


"Bayram tatilinin ilk iki gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti. 2.716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun."