Güncel

Bekleyiş Bitiyor: AÖF Yaz Okulu Sınavları Online Mı Yapılacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu kayıtları tamamlandı ancak öğrencilerin zihinlerini kurcalayan bir soru hala yanıtını bekliyor: Sınavlar online platformda mı düzenlenecek?

Abone Ol

Son dönemlerde eğitim alanında atılan hızlı dijitalleşme adımlarıyla beraber AÖF, vize ve final sınavlarında çığır açan bir yöntemi benimsemişti: Online sınavlar. Şimdiyse yaz okulu sürecine giren öğrenciler, gözlerini yine dijital platformlara çevirmiş durumda. Sosyal medya üzerinden dile getirdikleri taleplerle, yaz okulu sınavlarının da online olarak gerçekleştirilmesi için çağrıda bulunuyorlar. Ancak üniversite yönetiminin bu konudaki kararı henüz belirsizliğini koruyor.

Üniversite Yönetimi Kararını Verecek

Hangi platformda sınavların gerçekleştirileceği, AÖF'nin yaz okulu sınavlarına dair belirsizliği sonlandıracak kararı verme yetkisi, üniversite yönetimine ait. Öğrencilerin bu önemli talebine yanıt vermek ve sınavların nasıl uygulanacağını belirlemek için resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Online sınav talebi, öğrenci topluluğu ve eğitim camiası tarafından yakından izleniyor.

Yüz Yüze Sınavlar İçin Açıklanmış Bir Tarih: 19 Ağustos

Eğer üniversite yönetimi, yaz okulu sınavlarını yüz yüze yöntemle düzenleme kararı alırsa, sınavların tarihi de zaten belirlenmiş durumda. 19 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan yaz okulu sınavları, öğrencilerin yaz dönemi başarısını belirleyecek etkenler arasında. Bu belirsizlik döneminde öğrencilerin başarıları adına en uygun kararın alınması ve bu kararın en kısa sürede öğrencilere duyurulması büyük önem taşıyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi