Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a "tehdit" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aydar, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 45 oy oranıyla başkan seçilmişti. Ayrıca Aydar hakkında siyasi yasak da getirildi.

Mahkeme, Kadir Aydar'ın cezalı dosyasını onayladı ve bu karar oy çokluğu ile alındı. Muhalif üye, şikayetlerin 13 ay sonra yapılması, tanıkların bulunmaması ve mağdurların sürekli beyan değiştirmesi gibi nedenlerle kararın bozulması gerektiğini belirtti.

2025'te emekli maaşları artacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi 2025'te emekli maaşları artacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi

Başkan Aydar, kararın ardından yaptığı açıklamada, dosyadaki delillerin incelenmediğini, taraflara dosya içeriğinin açıklatılmadığını ve görüntü CD'sinin izlenmediğini vurgulayarak büyük bir hukuk hatası yaşandığını söyledi. Ayrıca, siyaset yapan sanıklara ceza verilirken, siyasette bulunmayan sanıkların beraat ettiğini belirtti ve karara itiraz edeceğini açıkladı.