AK Parti'den Emekli Maaşlarındaki Farklar Hakkında Açıklama AK Parti'den Emekli Maaşlarındaki Farklar Hakkında Açıklama

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2025 yılında emekli maaşlarına yönelik tartışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Güler, emekli maaşlarında düşüş yaşanabileceği endişelerine karşı, henüz somut bir kanun teklifinin olmadığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 2024 ile 2025 yılları arasında enflasyonun maaşlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağına dair bir rapor hazırlanmasının gerektiğini vurguladı.

Güler, emeklilik sisteminin daha sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, aylık bağlama oranları, prim miktarı, prim süresi ve emeklilik yaşı gibi konularda daha dengeli bir sistem inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, ikinci basamak emeklilik sistemi olarak adlandırılan Otomatik Katılım Sistemi'nin (OKS) işveren katkısıyla destekleneceği bir tamamlayıcı emeklilik sisteminin kurulması gerektiğini de belirtti.

Türkiye'deki mevcut emekli sayısının 16,1 milyon olduğunu ve sisteme EYT kapsamındaki yeni emeklilerin eklendiğini hatırlatan Güler, emeklilik sisteminin daha adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı. Bu çalışmaların, ekonomiye daha büyük bir yük getirmeden makul bir çözüm sunmayı hedeflediğini dile getirdi.