Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen okuma yarışmasında başarılı olan 320 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Bağcılar Belediyesi, ilçedeki çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla 3. sınıf öğrencilerine “Sevgili Günlük,” 6. sınıf öğrencilerine “Hayallerime Bir Adım Daha” ve 8. sınıf öğrencilerine “Çalışmak Sizden, Ödül Bizden” temalı yarışmalar düzenledi. Başarılı olan öğrenciler için bir “Bisiklet Dağıtım Töreni” gerçekleştirildi. Tören, Bağcılar Millet Bahçesi’nde yapıldı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmaya katılan ve başarılı olan öğrenciler, bisikletlerini Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in elinden aldılar. Özdemir, törende yaptığı konuşmada, Bağcılar'daki başarılı öğrencilere bisiklet dağıtımının mutluluğunu paylaştı. Üçüncü sınıf öğrencilerine günlük dağıttıklarını belirten Özdemir, bu günlükleri en iyi şekilde tutan 107 öğrenciye bisiklet hediye edeceklerini ifade etti. Altıncı sınıf için “Hayallerime Bir Adım Daha” kitabını tüm öğrencilere hediye ettiklerini ve bu kitabın özetini en iyi çıkaran yaklaşık 90 öğrenciye bisiklet vereceklerini söyledi. Sekizinci sınıf öğrencilerinden de sınıfında ilk üçe giren 132 öğrenciye bisiklet dağıtılacağını belirten Özdemir, toplamda 320 öğrencinin bisiklet sahibi olacağını vurguladı.

2025'te emekli maaşları artacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi 2025'te emekli maaşları artacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den açıklama geldi

Özdemir, Bağcılar Belediyesi’nin çocukların eğitimine ve gelişimine büyük önem verdiğini, okulların ihtiyaçlarını karşılarken, teknik eğitim, kültürel sanat ve spor alanlarında da çeşitli yeniliklere imza attıklarını kaydetti. Ayrıca, bu yıl hayata geçirilen Bağcılar Millet Bahçesi’nde yürüyüş alanları, spor sahaları, piknik alanları, bir kütüphane ve bir bilim merkezi inşa etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Bisiklet kazanan öğrencilerden Yaren Bahçalı, “Bu ödül için çok çalıştım ve şimdi gerçekten mutluyum; bu benim hayalimdi. Böyle projelere katılmak ve güzel hediyeler kazanmak harika. Bisiklet sürmeyi pek bilmiyorum ama çalışıp öğrenmek istiyorum,” dedi. Diğer bir öğrenci Çayan Kaya ise, “Bisiklet kazandığım için mutluyum. Başkanımızla tanışmayı çok isterdim ama iş nedeniyle gitti. Yine de bisikletimi kazandım ve bu beni sevindiriyor. Kış gelene kadar bisikletimi süreceğim,” şeklinde konuştu.