Akaryakıt ürünlerine yeni bir vergi zammı daha geliyor. Meclis'e sunulan teklifle birlikte akaryakıttan alınan katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Bu durum, dolar kurundaki artışın etkisiyle hızla yükselen akaryakıt fiyatlarına ek bir vergi yükü getirmiş oldu.

Ayrıca, özel tüketim vergisi (ÖTV) de 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam alacak şekilde düzenleniyor. 2023'ün ilk altı ayında üretici enflasyonu yüzde 14,82 olarak gerçekleşti. Bu durumda, litre başına alınan maktu ÖTV miktarı artacak. ÖTV'ye ek olarak KDV de eklendiğinde, benzinde litre başına yaklaşık 43 kuruş, motorinde ise 37 kuruş zam olacak.

Benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinin yanı sıra oto gazın da ÖTV'sinde yüzde 14,82 oranında bir zam yapılacak.

ÖTV ve KDV zammının yanı sıra, seçim sonrası akaryakıt fiyatlarına yapılan zam da dikkat çekiyor. Motorin ve benzine seçim sonrası sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 25,4 oranında zam gelmişti.

Akaryakıt fiyatları, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bu yeni vergi zammıyla birlikte akaryakıt fiyatlarında yaklaşık 80 kuruşluk bir zam beklenmektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya...  iPhone 15, Apple Watch ve AirPods Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya... iPhone 15, Apple Watch ve AirPods

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi