İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’ye suikast düzenlemesiyle artan gerilim devam ediyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. İran’ın bu hafta İsrail’e misilleme saldırısı düzenleyebileceğini belirten Kirby, hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Avrupalı ülkelerin İran’dan gelecek herhangi bir saldırıda nasıl bir rol alacaklarını netleştirmeleri gerektiğini belirtti ve herhangi bir saldırının Gazze'deki ateşkes görüşmelerini etkileyebileceğine dikkat çekti.

Axios'un Orta Doğu muhabiri Barak Ravid, İsrailli ve ABD’li yetkililerin, İran'ın nisan ayında gerçekleşen saldırıya benzer önemli hazırlıklar yaptığını gözlemlediklerini bildirdi. Ayrıca, İsrail ve ABD’nin saldırının zamanlaması hakkında bilgi sahibi olmadığı da aktarıldı.

Edirne'de Çöplükte 15 Köpek Ölü Bulundu: Belediye Başkanı Suç Duyurusunda Bulundu Edirne'de Çöplükte 15 Köpek Ölü Bulundu: Belediye Başkanı Suç Duyurusunda Bulundu

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti ve onun yerine Yahya Sinvar geçti.