Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması: Sürecin sonuna geldik Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması: Sürecin sonuna geldik

Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, bugün yaptığı açıklamada, "ABD'nin elinde İran'ın yakında İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair bazı işaretler mevcut," dedi.

Yetkili, ABD'nin İsrail'i bu potansiyel saldırıya karşı savunmak için aktif bir şekilde hazırlık yaptığını da vurguladı. "İran'dan gelecek doğrudan bir askeri saldırı, İsrail için ciddi sonuçlar doğurabilir," şeklinde eklemelerde bulundu.

İsrail ordusunun sözcüsü ise İran'dan gelen hava tehdidinin henüz tespit edilmediğini belirtti ve hava savunma sistemlerinin tamamen hazır olduğunu ifade etti. Sözcü, "Müttefiklerimizle birlikte yüksek bir hazırlık düzeyindeyiz," dedi.

Ayrıca, İsrail ordusunun hem saldırıya hem de savunmaya hazır olduğunu, İran'ın olası bir saldırısına karşılık verileceğini de sözlerine ekledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) da İran tehdidine karşı hazırlıklı olduğu belirtildi.