Güncel

Bir devir sona eriyor: Ücretsiz toplu taşıma kartları geri alınacak

Son zamanlarda hızla çoğalan haksız tüketime gelen tepkilerin ardından 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli olan ücretsiz toplu taşıma kartlarına ilişkin önemli tedbirler alınacak.

Abone Ol

Son zamanlarda yaşlı vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkının kötüyekullandığı iddialarına yönelik yeni adımlar atılıyor. Pek çok şehirde belediyeler, 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli olan ücretsiz toplu taşıma kartlarının kurallara aykırı bir şekilde kullanımının önüne geçmek için yeni tedbirler alıyor.

KARTLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

Söz konusu belediyeler, kartlarını başkalarının kullanması için yardımcı olan veya kiralayan vatandaşların kartlarını toplayacak ve idari para cezaları kesecek. Bu konuda düzenlenen kontroller sıkı bir şekilde uygulanacak ve yakalananlar hakkında gerekli işlemler yapılacak.

HEM CEZA ALDI HEM KART İPTAL EDİLDİ

Bursa'da meydana gelen bir olay, konunun ciddiyetinin farkına varılmasına neden oldu. 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu, akrabasının ücretsiz toplu taşıma kartını kullanırken yakalandı ve hem ceza uygulandı hem de kartı elinden alındı.

KAMU KAYNAKLARI DAHA VERİMLİ KULLANILACAK
Belediye yetkilileri, bu uygulamanın amacının yaşlı vatandaşların haklarını korumak olduğunu açıklıyor. Haksız yere tüketimin engellenmesiyle, tüm yaşlıların bu hizmetten adil bir şekilde faydalanması hedefleniyor. Bunun yanı sıra, kamu kaynaklarının daha verimli ve düzgün bir şekilde kullanılması amaçlanıyor.