Gizlilik Politikasında Kritik Değişiklik

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, gizlilik politikasında büyük bir yeniliğe gitti. Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, yaptığı açıklamada platformun gizlilik politikasının yeniden düzenlendiğini ve yasal talepler doğrultusunda bazı kullanıcı bilgilerinin paylaşılacağını duyurdu. Bu değişiklik, özellikle hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcılar için geçerli olacak.

Durov, adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda, kullanıcıların IP adresi ve telefon numaralarının yetkililerle paylaşılabileceğini belirtti. Bilgilerin, özellikle yasa dışı içeriklerin satışını ve paylaşımını engellemek için kullanılacağı ifade edildi.

MEB'den Öğretmenlere Taslak Ders Kitabı İnceleme Görevi! Ücretler Açıklandı MEB'den Öğretmenlere Taslak Ders Kitabı İnceleme Görevi! Ücretler Açıklandı

Yasa Dışı Faaliyetlerle Mücadele Yoğunlaştı

Durov, platformda özellikle halka açık kanallar ve botlar aracılığıyla yasa dışı faaliyetlerin arttığını, bu nedenle Telegram ekiplerinin bu tür içeriklere karşı yoğun bir mücadele yürüttüğünü belirtti. "Artık Telegram’da yapılan aramalarda problemli içeriklere erişim mümkün değil" diyen Durov, kullanıcıların yasa dışı faaliyetlerde bulunmasını engellemeye kararlı olduklarını belirtti. Telegram’ın bu değişiklikle, suçluların platformu kötüye kullanmasını engellemeyi ve caydırıcı bir etki yaratmayı amaçladığı ifade edildi. Durov, hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcılar hakkında yasal işlem yapılabilmesi için gerekli adımların atıldığını da sözlerine ekledi.

Paris’te Gözaltı: Durov’un Zor Anları

24 Ağustos tarihinde Paris Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınan Pavel Durov, Telegram üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıyla 96 saat boyunca sorgulandı. Paris Savcılığı, Durov’un 5 milyon avro kefalet ile serbest bırakıldığını ve adli kontrol şartı konularak Fransa dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı. Durov ise gözaltı sürecini şaşırtıcı olarak nitelendirerek, suçlanması gerekenin platformu kötüye kullanan kişiler olduğunu savundu. Bu olayın ardından Durov, Telegram'ın Avrupa Birliği'ndeki resmi temsilcisi aracılığıyla AB'den gelen taleplere her zaman yanıt verdiklerini belirtti. Ancak bu durum, platformun gizlilik politikalarına yönelik tartışmaları da yeniden gündeme getirdi.