Vefat eden emekli öğretmen Eyüp Sağlık için Ankara'nın Çamlıdere ilçesindeki Körler Mahallesi Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazesi, namazın ardından gözyaşlarıyla ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Türk Hava Yolları Uçağı Türbülansa Girdi! Yaralılar Var Türk Hava Yolları Uçağı Türbülansa Girdi! Yaralılar Var

Ağabey Ali Sağlık, yaşananları şöyle anlattı: “Kardeşim sabah uykulu bir şekilde balkon camını silerken dengesini kaybetti ve üçüncü kattan düştü. Komşuların yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı. 21 gün süren tedavinin ardından hastanenin imkanları yetersiz kaldığı için başka bir hastaneye sevk edildi. Ancak burada da tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı. Düşme sonucu kaburgaları kırılmış, sol kolu işlevini kaybetmiş ve akciğeri sönmüştü. Başlangıçta bilinci yerindeydi ve konuşabiliyorduk ama daha sonra bilincini kaybetti. Bir süre makinelere bağlı yaşadı. Geçen hafta kalbi durdu ancak tekrar çalıştırıldı. Ancak kalbi tekrar durdu ve kurtarılamadı.”

Ağabey Sağlık, kardeşinin kızının düğününe çok gitmek istediğini ancak sağlığının buna izin vermediğini belirtti: “Gözleri açık vefat etti. Kızının düğününe yetişemedi ve göremedi. Düğün babası olmadan yapıldı. O sırada hayattaydı ama uyuyordu, bu yüzden düğüne gelemedi. İyi bir insan ve öğretmendi. Mesleğinde başarılıydı, derslerinde sadece İngilizce konuştururdu. Emekli olması istenmedi, okul müdürü emeklilik isteğini reddetti ama o yorulduğunu, ailesiyle vakit geçirmek istediğini belirterek emekli oldu. Tatillerde bile çalışırdı. Öğrencilerinin fenomen olma amacına rağmen, kardeşim alçak gönüllülüğü ve öğretmenliğin verdiği yüksek maneviyatla ‘o çocuklar bizim çocuklarımız' diyerek onlara sahip çıktı.”