Türk Hava Yolları'nın TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunu gerçekleştiren uçağı, türbülansa girince 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif yaralandı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün gece İstanbul'dan havalanan ve Tayvan'ın başkenti Taipei'ye doğru yol alan uçağın, inişine yaklaşık iki saat kala kötü hava koşulları nedeniyle türbülans yaşadığını belirtti.

ÖSYM Açıkladı! YKS Ek Yerleştirme Tercih Dönemi Başlıyor ÖSYM Açıkladı! YKS Ek Yerleştirme Tercih Dönemi Başlıyor

Üstün, uçağın Taipei Songshan Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığını ifade ederek, olayda 4 yolcu ve 2 kabin görevlisinin hafif yaralar aldığını aktardı. Üstün açıklamasında, “TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunu gerçekleştiren TC-JJE kuyruk kodlu uçağımız, Taipei'ye iki saatlik mesafedeyken türbülansa yakalanmıştır. Uçakta 214 yolcu ve 17 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Türbülans sonucu 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Uçağımız Taipei'ye güvenli bir şekilde inmiş ve sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde ciddi bir durum tespit edilmemiştir. Talep eden iki yolcumuz hastaneye sevk edilmiştir. Türk Hava Yolları olarak yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Bu üzücü olay nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz” dedi.