Güncel

Bitcoin'den sert yükseliş! Yeni zirve gelecek mi?

Bitcoin fiyatı, Donald Trump'a yapılan suikast girişimi sonrasında başkanlık yarışını kazanma olasılığının artmasıyla 63 bin doların üzerine çıktı.

Abone Ol

Bitcoin 63 bin doları aştı

Kripto para birimi Bitcoin, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin yükselmesiyle birlikte hızlı bir artış yaşadı. Bitcoin, 63 bin dolar seviyesini test etti ve 63 bin 69 dolara kadar yükseldi. Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saat içinde yüzde 4,1 artarak 2 trilyon 300 milyar dolara ulaştı. Analistler, bu artışın Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası kripto paralara olan olumlu yorumlarının etkisiyle gerçekleştiğini belirtiyor.

Trump'a suikast girişimi

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yeniden yarışan Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlenen mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı bir saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Bu olayın ardından, Trump'ın başkanlık yarışındaki şansının arttığına yönelik beklentiler Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarında artışa neden oldu.

Ethereum da yükselişte

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da bu yükselişten etkilendi. Son 24 saat içinde yüzde 4,7 değer kazanan Ethereum, 3 bin 353 dolar seviyesine çıktı.