Fenerbahçe'nin, Brezilya'nın parlak yıldızı Tete'yi transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet ettiğini hepiniz biliyorsunuz. Ancak bu heyecanlı bekleyiş, Fenerbahçe tarafından yayınlanan bir açıklama ile son buldu. Açıklamada, "Oyuncunun transferi uygun görülmemiştir" denildi ve Fenerbahçe'nin Tete transferinden resmen vazgeçtiği ifade edildi. Peki, bu süreç nasıl işledi ve Fenerbahçe neden vazgeçti?

Fenerbahçe'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Futbolcu ve ekibi Türkiye'de bulunmuşlardır. Bu ziyaret sırasında oyuncu, menajeri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz, transferi değerlendirmiş; ancak hukuki, finansal ve teknik incelemeler sonucunda bu transferin bizim için uygun olmadığına karar vermiştir."

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Galatasaray Hemen Harekete Geçti!

Fenerbahçe'nin resmi açıklamadan hemen sonra, Galatasaray devreye girdi. Gizli bir operasyon ile Tete'ye el uzatan Sarı-Kırmızılılar, bu oyuncu için hızlı bir hareket yaparak 6 gün önce anlaşma sağladı. Bu anlaşma, oyuncunun serbest bırakılması üzerine gerçekleşti.

Dört Yıl ve Bir Opsiyon: Galatasaray'ın Tete Planı

Süreç hızla ilerlerken, Tete ile yapılan anlaşma detayları da ortaya çıktı. Galatasaray'ın, Tete'ye 4 yıllık bir sözleşme teklif ettiği ve bu süreye ek olarak bir opsiyon yılı daha eklediği öğrenildi. Eğer hukuksal bir engel çıkmazsa, Galatasaray'ın yeni yıldızı olacak Tete, 3.5 milyon euro imza parası alacak ve yıllık 2.8 milyon euro maaşla oynamaya başlayacak.