Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan su sıkıntısını ve kuraklık tehlikesini dikkate alarak önemli bir karar aldı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu kararla, araç yıkamaları ve halı yıkamaları geçici bir süreliğine durduruldu.

Kuraklık Tehdidi Ciddi Boyutta

Diyarbakır'da son dönemlerde yaşanan iklim değişiklikleri, su rezervlerinin hızla azalmasına neden oldu. Bu durum, kentin gelecekte ciddi su sorunlarıyla karşılaşabileceği sinyallerini veriyor. DİSKİ, içme suyunda potansiyel kesintilere karşı Ağustos ayında iki önemli adım attı.

Yasakların Detayları ve Cezai İşlemler

İlk olarak 1-31 Ağustos tarihleri arasında iş yeri önleri, kaldırımların ve çevre sulamalarının hortumla yapılması yasaklandı. Ardından, 8-12 Ağustos tarihleri arasında 151 akaryakıt istasyonu, 36 halı yıkama fabrikası ve 8-10 Ağustos tarihleri arasında 283 oto yıkama firması için yıkama faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yasağın ciddiyetini vurgulamak adına, yasağa uymayan işletmelere ve bireylere ciddi bir cezai işlem uygulama kararı aldı. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince kurallara aykırı hareket edenlere 1295 lira idari ceza kesilecek.