Tether Holdings, kripto para piyasasında sabit koin ihraççısı olarak Türkiye'de bor kaynaklarına dayanan dijital tokenlar oluşturma konusunda görüşmeler yürütüyor.

Tether Holdings, Türkiye'nin zengin bor kaynaklarını dijital varlıklar için kullanmaya ikna etmeye çalışıyor. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Eti Maden Genel Müdürü Yalçın Aydın gibi önemli isimler yer alıyor.

Tacizle suçlanan okul müdürüne 4 taksitle para cezası Tacizle suçlanan okul müdürüne 4 taksitle para cezası

Yetkililer, Tether’in hükümet temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde, borat minerallerini temsil eden dijital tokenler geliştirmek için blockchain teknolojisinin kullanımını önerdiğini aktardı. Ayrıca, İstanbul Finans Merkezi'nde bir dijital varlık borsası kurma fikrinin de gündeme geldiği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, Tether ile görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ifade ederken, başka bir Türk yetkili önerinin mevcut durumda uygulanabilir bir proje olmadığını söyledi.

Eti Maden’in verilerine göre, dünya bor rezervinin yaklaşık %70’inden fazlası Türkiye'de bulunuyor ve bu ürünler genellikle seramik, deterjan, gübre ve cam üretiminde kullanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Eti Maden Bigadiç işletmesindeki granül bor üretim tesisi açılışında, Türkiye'nin 2024 yıl sonuna kadar 2,5 milyon ton bor satışı karşılığında 1,3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini dile getirmişti.