Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışı ile karşılaştırıldığında 33,57 puan ve yüzde 0,31 düşşüş sergileyerek  10.658,11 puana geri çekildi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,27 oranında düştü. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 0,35 inşaat, en çok değer kaybeden yüzde 0,99 ile turizm olarak hesaplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'nin ailesiyle telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'nin ailesiyle telefonda görüştü

Dün aşağı yönlü bir ivme sergileyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,39 düşüşle 10.691,68 puandan günü sonalndırdı.

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam vereceği para politikası kararları öncesinde çalkantılı hareketlere sahne olurken, Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini sürpriz bir değişiklikle yüzde 0,25'e artırdı.

Uzmanlar, ABD'de Fed'in faiz kararı, paylaşılacak olan makroekonomik raporlar ve bilançolarla haftanın ikinci yarısında piyasalarda oynaklığın artmasının beklendiğini söyledi.

Fed'in bugün politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağı net olarak paylaşılırken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinden alınacak sinyallerin gelecek dönem para politikasına yönelik ipuçları vereceği tahminleri güçlendirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar Fed'in yılın geri kalanında 3 kez faiz indirimine gidebileceğini gösterirken, Fed'den alınacak sinyallerin yanı sıra cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin bankanın faiz indirimi konusundaki soru işaretlerini azaltabileceği öngörülüyor.

Uzmanlar, bugün pay vadeli kontratlarda vade sonu olduğunu hatırlatarak, pozisyon taşıma ve kapatma işlemleri nedeniyle oynaklığın yüksek olabileceğini bildirdi.

Bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı ile Fed'in faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.500 puanın destek, 10.800 puanın kuvvetli seviyelerde olduğunu vurguladı.