Büşra Karademir, boşanma aşamasında olduğu eşi Cenk Karademir'in kapıya dayanması üzerine polise başvurdu. Ancak olaylar sakinleşirken genç kadının kabusu, yardım için gelen polis memuru Süleyman Ay'ın tacizleriyle başladı.

2024 KPSS gözetmen ücreti ne kadar olacak? Salon başkanı, yedek gözetmen... 2024 KPSS gözetmen ücreti ne kadar olacak? Salon başkanı, yedek gözetmen...

Karademir, eşinin tehditleri üzerine polise başvurdu ve olay yerine gelen ekipler tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Ancak, polis memuru Ay, ifadenin ardından Karademir'i evine bırakırken, "Dudakların çok güzel", "Boşanınca beni ara" gibi tacizkar ifadelerde bulundu.

Karademir'i evine götüren Ay, "kapıyı kontrol edeyim" bahanesiyle kadının evine girdi ve tacizlerini sürdürdü. Ay'ı engellemeye çalışan Karademir, aynanın önünde duran polis memurunun silahını alarak ateşledi. Olayın ardından balkona çıkarak yardım isteyen Karademir, "Polis bana saldırdı. Polisi vurdum" diye bağırdı.

Diğer polis memuru Ş.M.'nin ifadesine göre, Süleyman Ay'ın olay yerine girmesinden kısa bir süre sonra Karademir yardım istemişti. Ş.M., Ay'ın daha önce de kadınlarla yakınlaşmaya çalıştığını ifade etti. Olay sonrası hazırlanan iddianamede, Ay'ın 36.5 yıla kadar hapsi istendi.

Büşra Karademir'in ise "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız ateşli silah bulundurma" suçlarından toplamda 18 yıla kadar hapsi talep edildi. Ay ve Karademir, önümüzdeki günlerde mahkemede hakim karşısına çıkacak.

Karademir'in avukatları, adil bir yargılama sürecinin sonunda müvekkillerinin masumiyetinin ortaya çıkacağına inandıklarını belirtti.