Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

Burdur Devlet Hastanesi'nde meydana gelen trajik bir olay, bölgeyi hüzne boğdu. Diyaliz işlemi sonrasında hastalar arasında başlayan rahatsızlıkların ardından yaşanan ikinci ölüm, yetkilileri ve aileleri derin üzüntüye boğdu.

88 yaşındaki Saniye Aksöz, diyalize girdikten sonra tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. Bu acı kaybın ardından ölenlerin sayısı ikiye yükselirken, 31 hastanın tedavisi devam ediyor.

25 Mayıs tarihinde hastanenin diyaliz ünitesine giren bazı hastalar, baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi belirtilerle hastaneye ulaştılar. Durumu ağırlaşan 18 hasta, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonuyla yapılan çalışmalar sonucunda, diyaliz tedavisi gören 33 hasta tamamıyla hastanelere nakledildi. Ancak, durumu ciddiyetini koruyan 14 hastadan 11'i entübe edildi. 3 hasta ise hala entübe vaziyette tedavi görmekte.

Dün yaşanan diğer acı bir olayda ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Mustafa Demir (70) yaşamını yitirdi. Bugün sabah saatlerinde ise Antalya Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Saniye Aksöz'ün vefatıyla, olayın boyutu daha da derinleşti.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar devam ederken, bölgedeki sağlık yetkilileri ve aileler tedirginlik içerisinde gelişmeleri takip etmekteler.