Çanakkale'ye bağlı olan Eceabat ilçesinde Kumköy yakınlarında saat 16.00 civarlaırnda ormanda yangını meydana geldi. Yangın rüzgar sayesinde geniş bir bölgeye dağıldı. Uşak'ta da 18.30'da Akbulak köyü civarlarında hububat ekili tarım arazilerinde ve ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığı belirlendi.

BAKAN YUMAKLI SON DURUMU AÇIKLADI!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapmış olduğu değerlendirmeden yangının durdurulduğunu ve kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. Çanakkale yangının can kaybı olmadığını belirten Bakan Yumaklı, 575 hektarın zarar gördüğünü ekledi. 

THY'den dev proje! Yeni bir şirket kurulacak THY'den dev proje! Yeni bir şirket kurulacak

Bakan Yumaklı sosyal medya hesabından da bir paylaşım gerçekleştirdi:

"Fedakâr orman kahramanlarımızın gece boyu süren cansiparane mücadelesi gün ışıklarıyla hava gücümüzle destekleniyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz."

YANGIN İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 14 saattir sürüyor. Yangına dün havadan 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve kara aracının yanı sıra 540 personelle müdahalede bulunuldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol edilemeyen orman yangınında gece ise 1 gece görüşlü helikopter, 94 arazöz ve kara aracı ve 540 personelle çalışmalara devam edildi.

VALİ VEKİLİ ÖNDER CAN'DAN AÇIKLAMA

Yangın bölgesinde Uşak Vali Vekili Önder Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül değerlendirmeler yaptı. Burada basın mensuplarının sorularına ynıt veren Vali Vekili Can, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından hızla bölgeye ekiplerin sevk edildiğini vurguladı.

"AŞIRI SICAKLIK VE YÖN DEĞİŞTİREN RÜZGARDAN SIÇRADI"

Vali Vekili Can, rüzgarın da etkisiyle yangının sık sık yön değiştirdiğine dikkat çekerek “Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alınmış, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçramıştır. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde büyüdü.” ifade ettii.


 

"ZARAR BULUNMAMAKTADIR"

Vali Vekili Can sözlerine şunları ekledi:

“Daha sonrasında tedbir amaçlı olarak AFAD ve jandarma ekiplerimiz tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Fakat bu evlerde herhangi bir zarar şu an itibarıyla bulunmamaktadır. Gündüz saatlerinde hava şartları uygun olduğunda bir helikopterle havadan müdahale edilmiş, havanın kararmasıyla beraber şu an itibariyle 495 personel, 107 araç ve iş makinesiyle yangına müdahale edilmektedir. Rüzgarın da şu an hızının azalmasıyla birlikte inşallah sabah saatlerine kadar kontrol altına almayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.