ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alim, günlük yaş çay alımlarıyla ilgili olarak, "Alan bazlı incelemelerimiz sonrası yoğunluğun azalacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden bugün 40 kilogram, sonraki günlerde ise serbest alım şeklinde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

İkinci Sürgün Dönemi ve Alımlar

26 Haziran'da ikinci sürgün alımlarına başladıklarını ve bu dönemin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin mağdur olmaması için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti. "Tüm çalışanlarımız bu amaç doğrultusunda mesai yapıyor. Kapasitemizin üstünde alım yaparak üreticimizi mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz. 13-14-15 Temmuz tarihlerinde yoğun bir şekilde çay hasadı yapıldı. Bu süreçte günlük kapasitemizin neredeyse 2 katı alım gerçekleştirdik," şeklinde konuştu.

Alım Kontenjanlarındaki Değişiklikler

Yaş çayın hasattan sonra bekletilmeden işlenmesi gerektiğine dikkat çeken Alim, "Yoğun alım nedeniyle 17 Temmuz'da bir günlük alımlara ara verdik ve 18 Temmuz'da yeniden alımlara başladık. Yoğunluk devam edince 20 Temmuz'da dekar başına alım limitini 20 kilograma düşürdük. Ancak, işlenmesi gereken çay stoklarının azalmasıyla birlikte 21 Temmuz'da bu limit tekrar 25 kilograma çıkarıldı. Bugün itibarıyla 40 kilogram alım yapılacak, sonraki günlerde ise serbest alım şeklinde devam edeceğiz," dedi.

Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi

Üreticilerin Garantisi

Alim, ÇAYKUR’un çay üreticilerinin garantisi olduğunu vurguladı. "Yaş çay ürününün sabır gösterilerek dalında bekletilmesi durumunda mahsulü rahatlıkla alacağız. Amacımız hasat edildikten sonra ürünün zayi olmamasını sağlamak. Üreticilerimiz bu yönlendirmeyi makul karşılıyor. Şu ana kadar ikinci sürgün itibarıyla 152 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik ve sorunsuz bir şekilde alımlara devam ediyoruz," diye ekledi.