2009 yılında Bahçeşehir’de lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Mezarın açılmasıyla birlikte ceset kalıntıları Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

"15 Yıldır Bu Süreci Takip Ediyoruz"

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarlıkta yaptığı açıklamada, 15 yıldır bu süreci takip ettiklerini belirtti. Epözdemir, "3 Mart 2009’da Münevver Karabulut hunharca katledildi. Cem Garipoğlu'nun cinayeti, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı toplumsal farkındalık oluşturdu. Olayın detaylarını anlatan Epözdemir, Garipoğlu'nun testereyi önceden alıp Münevver’i Bahçeşehir’deki villaya getirdiğini ve cinayet sonrası cesedin parçalarını çöp konteynerine bıraktığını söyledi."

"En Ağır Cezayı Aldı"

Epözdemir, Cem Garipoğlu’nun alabileceği en ağır ceza olan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Ancak, 15 yıl cezaevinde kalıp bu ay tahliye olacağını da ekledi. Garipoğlu’nun 2014’te cezaevinde intihar ettiği söylense de, Epözdemir intiharın şüpheli olduğuna dikkat çekti.

Mezar Açılma Süreci ve Dikkat Çeken Detaylar

Sürpriz zirve: Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek Sürpriz zirve: Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek

Epözdemir, Münevver Karabulut’un ailesinin mezar açma talebini Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kabul ettiğini ve cesedin biyolojik ve kimyasal incelemelere tabi tutulacağını ifade etti. Bu incelemeler dişler, saçlar ve uzun kemikler üzerinden yapılacak. Ayrıca Epözdemir, mezarın açılması sırasında kefen olmamasının dikkat çekici olduğunu ve bu durumun kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

Ne Olmuştu?

Münevver Karabulut, 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından Bahçeşehir’de öldürülmüştü. Garipoğlu, 2014’te hücresinde ölü bulundu. Bu ölümle ilgili şüpheler üzerine Karabulut ailesi, mezarın açılmasını talep etti ve bu talep Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.