Güncel

Cemil Tugay ile Ümit Özdağ Arasında Bozkurt Polemiği

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında "Bozkurt" işareti polemiği yaşandı.

Abone Ol

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında "Bozkurt" işareti polemiği yaşandı. Tartışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısında MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser'in Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın Bozkurt işareti yapan heykelinin İzmir'e dikilmesi önerisiyle başladı.

Cemil Tugay, bu öneriye karşı çıkarak, "Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler." ifadelerini kullandı. Tugay'ın bu sözleri, sosyal medyada yankı uyandırdı ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan sert bir tepki geldi.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cemil Tugay, sen ancak İzmir'in ocağına incir ağacı dikersin. Sana yakışan Mehmet Cengiz'in heykelini dikmektir" diyerek Tugay'ı eleştirdi. Özdağ'ın bu sözleri, Tugay'ın Bozkurt işaretiyle ilgili açıklamalarına karşı bir yanıt olarak değerlendirildi ve polemiği derinleştirdi.