Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Beklenmedik bir gelişme: Cenevre'de asgari ücret zirvesi

Türkiye'nin gündeminde sıcak bir konu daha yerini aldı. Gazeteci Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, hükümet yetkilileri, işçi ve işveren temsilcileri bugün Cenevre'de bir araya gelecek. Bu toplantının ana gündemi, milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği ara zam meselesi olacak. Toplantı, BM Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 112'inci Uluslararası Çalışma Konferansı çerçevesinde gerçekleşecek.

Türk-İş'ten ciddi hazırlık: Zam talepleri masada

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başkanlığında, Hak-İş ve DİSK yetkilileri ile işveren sendikalarının temsilcileri de Cenevre'deki bu kritik toplantıda yer alacak. Öztürk'ün belirttiğine göre, Türk-İş asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını talep ediyor. Ayrıca, asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi yönünde bir istekleri bulunuyor.

Asgari ücretin geleceği ne olacak?

Asgari ücret şu anda 17 bin TL seviyesindeyken, yıllık yüzde 75'lik enflasyon oranı nedeniyle çalışanların yaklaşık 3 bin TL'lik bir kaybı söz konusu.  Öztürk, "7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz" dedi.