Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), uzun süredir tartışma konusu olan cep telefonlarının beyin kanseri riski üzerindeki etkilerini araştırdı. Yapılan kapsamlı inceleme sonucunda, cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığı tespit edildi.

Araştırma, 1990'lardan beri yaygın olarak kullanılan cep telefonlarının beyin kanseri riskini etkileyip etkilemediğini incelemek amacıyla gerçekleştirildi. Sonuçlar, cep telefonlarının, DNA'ya zarar vermeyecek kadar düşük düzeyde radyasyon yaydığını ortaya koydu.

DSÖ'nün 63 ayrı çalışmayı kapsayan analizinde, cep telefonları ve diğer kablosuz teknolojilerin kullanımındaki artışa rağmen, beyin kanseri türlerinden üçünde de görülme sıklığında bir artış olmadığı saptandı.

İslam Memiş'ten altın, dolar ve gümüş açıklaması: Burada bir risk var İslam Memiş'ten altın, dolar ve gümüş açıklaması: Burada bir risk var

Bu sonuç, DSÖ'nün 2011 yılında cep telefonlarının kanserojen olabileceğine dair yaptığı uyarının ardından yürütülen araştırmaların sonucunda elde edildi. O zamandan bu yana yapılan çalışmalar, cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığını doğrulayan bulgular sağladı.