Güncel

Cevdet Yılmaz açıkladı;Emekli maaş zammı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomik gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili müjdeler verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik gündemine dair önemli açıklamalarda bulunarak emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili müjdeler verdi.

Yılmaz, memur ve emeklilere yönelik emekli maaşlarında yüzde 50 civarında bir artış öngörüldüğünü belirtti. Yapılan müzakereler ve toplu sözleşme gereği, memur emeklileri için alacakları fark ve enflasyon farkı gözetilerek bu artışın gerçekleşeceği açıklandı.

Asgari ücret belirleme sürecine de değinen Yılmaz, işletmelerle çalışanlar arasında denge sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk.

Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur.

Memur ve emekliye zam ne kadar olacak?

İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz.

KKTC'de yapılan yatırımlar

Yeni Ercan Havalimanı'nı KKTC'nin vizyonu için önemli bir yatırım. Eğitimden sağlığa her alanda yatırımlarımız var. Bu projeleri gün be gün takip ediyoruz. Kıbrıs'ta girişimciliği de geliştirmemiz lazım.

Vergi düzenlemesi ne zaman yapılacak?

Ana felsefemiz vergide adaleti sağlamak. Vergi vermemek olmaz, kayıt dışılıkla her türlü mücadeleyi vereceğiz.