Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı sinyali Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı sinyali

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün akşam Haberturk TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu ve memurlara önemli bir maaş artışı yapılacağını belirtti. Yılmaz ayrıca gelecek yılın artışının daha yüksek olacağını da vurguladı.

Yılmaz'ın açıklamalarına göre, memurlara yapılacak artışta belirli bir oran verildi. Eğer yıl ortasında enflasyon oranı verilen bu oranın üzerindeyse, farkın da ödeneceğini belirtti. Enflasyona karşı memurları korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve gelecek yılın artışının enflasyon tahminlerine bağlı olarak daha yüksek olacağını ifade etti.

Bu artışların otomatik olarak memur emeklilerine yansıyacağını da vurgulayan Yılmaz, işçi emeklileri ve asgari ücretlilerle ilgili de dengeleyici çalışmaların olduğunu belirtti. Asgari emekli aylıklarında da önemli artışlar yapıldığını söyledi ve sosyal şartlar ve beklentiler doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, 2023 ve 2024 sonrasında ekonomik açıdan daha iyi bir döneme girme umuduyla çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.