Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Geçtiğimiz cuma günü, altının ons fiyatındaki satış ağırlıklı seyre paralel olarak gerileyen altının gramı, günü %0,6 düşüşle 2.729 liradan kapatmıştı. Bugün ise sabah saatlerinde altının gramı, önceki kapanışa göre %0,1 azalışla 2.726 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın-3

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kura İşlemlerini Başlatmayan Okullara Uyarı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kura İşlemlerini Başlatmayan Okullara Uyarı

Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.520 liradan, Cumhuriyet altını ise 18.030 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı da cuma günü %0,7'lik bir düşüşle 2.497 dolardan kapanmış, bugün ise %0,3 düşüşle 2.490 dolar seviyesinde seyrediyor.

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanan verilerin resesyon endişelerini güçlendirmesiyle negatif bir atmosferde ilerlerken, gözler bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar alacağı faiz kararlarına yönelik belirsizlik sürerken, bu hafta açıklanacak verilerin, 17-18 Eylül'de gerçekleşecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz indirimine dair ipuçları vermesi bekleniyor.

altın-1

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.450 doların destek, 2.530 doların ise direnç seviyesi olarak öne çıktığını belirtti.