Altın fiyatları, yeni güne yükselişle başlamış olup, gram altın şu anda 2.751 liradan işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak satış ağırlıklı bir seyir izleyen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4'lük bir düşüşle 2.745 liradan tamamlamıştı.

Bugün ise gram altın, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 değer kazancıyla 2.751 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.530 liradan, Cumhuriyet altını ise 18.070 liradan satılmakta.

Altın-3

Dün, satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 2.517 dolardan işlem görmekte.

Dünya genelinde, ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrası pozitif bir seyir gözlemlenirken, bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşmiş durumda.

Emlakta 'Doğrulanmış İlan' Düzenlemesi 15 Eylül'de Başlıyor Emlakta 'Doğrulanmış İlan' Düzenlemesi 15 Eylül'de Başlıyor

Altın-2

ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik beklentiler güç kazanırken, yatırımcıların risk iştahındaki artış dikkat çekiyor. Analistler, enflasyon oranlarında beklentiler dahilinde bir yavaşlama olduğunu ve çekirdek enflasyon tarafında sınırlı da olsa direncin sürdüğünü belirtiyor. Bu nedenle, Fed'in bu ayki toplantıda 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitme olasılığının azaldığı ifade ediliyor.

altın

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde ECB'nin faiz kararı, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve federal bütçe dengesi takip edilecek. Teknik açıdan ise altının ons fiyatında 2.530 ve 2.550 dolar seviyelerinin direnç, 2.480 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.