Güncel

CHP'de yerel seçimlerde aday olacak 125 isim daha netleşti... Konya, Samsun...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlere yönelik adaylarını açıklamaya devam ediyor. Son açıklanan listeyle birlikte partinin aday gösterdiği 125 yeni isim kamuoyuna duyuruldu. Bu isimler arasında Konya'dan İsmail Sonkaya, Samsun'dan Cevat Öncü ve Çanakkale'den Muharrem Erkek de yer alıyor.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçim hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Parti, 125 yeni belediye başkan adayını daha açıkladı. Konya, Samsun ve Çanakkale'de adaylar netleşti.

CHP Parti Meclisi (PM), daha önce dört büyükşehir ve altı il için 227 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirlemişti. Bu kapsamda İstanbul'dan Ekrem İmamoğlu, Ankara'dan Mansur Yavaş gibi isimler parti tarafından aday olarak gösterilmişti. Son açıklamada ise Konya, Samsun ve Çanakkale gibi illerden 125 yeni aday kamuoyuna tanıtıldı.

CHP'nin Yerel Seçim Stratejisi

CHP'nin yerel seçim stratejisi kapsamında, parti sözcüsü Deniz Yücel, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesini ve diğer büyükşehirler için belirlenen adayları kamuoyu ile paylaştı.

Parti İçindeki Görüşler 

CHP'nin aday belirleme süreci, parti içinde ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Partinin seçim çevresindeki tek adaylı olan ilçe ve beldelerdeki adayları da açıklanması bekleniyor.