CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başarır, Genel Başkan Özgür Özel'in bugün TBMM'de olmayı çok istediğini ancak ayağında basit bir kırık oluştuğunu belirtti. Başarır, Özel’in yarından itibaren ortopedik yardımla yürüyebileceğini ve bu sebeple toplantıya katılmayı çok arzuladığını ifade etti. 

Okan Buruk'a Hadise sorusu Okan Buruk'a Hadise sorusu

Özel’in Filistin’in haklı mücadelesine destek verdiğini vurgulayan Başarır, bu nedenle TBMM’deki toplantıya katılımının kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Filistin halkının bağımsızlığına verdikleri destek ve İsrail’in tutumunu kınadıklarını bir kez daha dile getirdi. Başarır, bu açıklamaların Özel tarafından yapılması planlandığı halde, yaşanan kaza nedeniyle onun yerine kendisinin bu bilgileri paylaşmak zorunda kaldığını belirtti.

Başarır, Özel’in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’na hitap ettiği olağanüstü toplantıya katılamadığını belirtti. Ayrıca, 16 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te yapılacak olan Can Atalay gündemli olağanüstü toplantıya Özel’in katılıp katılamayacağına dair sorulara yanıt verirken, doktorların bu konuda karar vereceğini ve şu an için bu durumu doktorlara bıraktıklarını söyledi. Başarır, Özel’in kaza sonucu bu duruma düştüğünü ve bunun bir trafik kazası olmadığını ekledi.