Güncel

CHP'li Belediyeler "Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Politikası" İmzaladı

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde alınan önemli bir adımı duyurarak, CHP'li belediyelere gönderilen "Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi"nin tüm belediyelerde imzalandığını paylaştı.

Abone Ol

Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde alınan önemli bir adımı duyurarak, 249 CHP'li belediyenin kadına yönelik şiddeti önleme konusundaki kararlılığını ortaya koymak amacıyla hazırlandı.

Belge kapsamında, CHP'li belediyelerin şiddet mağduru çalışanları koruma ve destekleme taahhüdü bulunuyor. Bu çerçevede, mağdurların talepleri doğrultusunda hukuki ve psikolojik destek sağlanacak, aynı zamanda yeni işe alımlarda yüzde 50 cinsiyet kotası hedeflenerek cinsiyet eşitliği sağlanması amaçlanıyor. Aylin Nazlıaka, bu adımın sadece bir taahhüt değil, var olan uygulamaları güçlendirme ve somut bir şekilde hayata geçirme anlamına geldiğini vurguladı.

Nazlıaka'nın açıklamalarında dikkat çektiği diğer bir nokta ise Türkiye genelindeki CHP'li belediyelerin çoğunluğunda (32 belediye) Eşitlik Birimi bulunması ve 56 belediyenin CEMR Eşitlik Şartı'nı imzalamış olması oldu. Bu durum, CHP'li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki taahhütlerini ve adımlarını güçlendirdiğini gösteriyor.

Nazlıaka'nın ifadeleri içerisinde yer alan eleştirel bakış açısı, CHP'li belediyelerin çabalarının etkinliği ve genel kadın konukevi sayıları konusunda belirli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan adımların daha geniş bir değerlendirmesini gerektirebilir.