CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısına karşı düzenlenen eylemde yaptığı açıklamalar nedeniyle 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Hamamyolu Caddesi'nde sokak hayvanlarıyla ilgili bir yasa tasarısına karşı düzenlenen eyleme katıldı.

Yalaz, Gezi Parkı eylemlerine atıfta bulunarak, “Bu durumu kabul etmiyoruz. Genel Başkanımızın belirttiği gibi tarihi bir direniş hazırlığında olmalılar. İki ağaç için sokakları titretmişsek, can dostlarımıza dokunulursa aynı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Direnerek kazanacağız. Eğer bu yasa geçerse, tarih yazan bir direnişe hazır olsunlar” dedi.

Şekerbank'tan İş İlanı: Satış Yöneticisi ve Müşteri Temsilcisi Aranıyor Şekerbank'tan İş İlanı: Satış Yöneticisi ve Müşteri Temsilcisi Aranıyor

Bu açıklamanın ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz hakkında ‘Kanunlara uymamaya tahrik’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. Yalaz'ın yarın öğle saatlerinde Eskişehir Adliyesi'ne giderek savcılığa ifade vereceği bildirildi.