Mahfi Eğilmez'den Enflasyonu Tek Haneye İndirmek İçin Kritik Formül Mahfi Eğilmez'den Enflasyonu Tek Haneye İndirmek İçin Kritik Formül

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, cinsel ilişki görüntüleri yayımlanan erkek gözlemci O.E. ile kadın hakem E.K.'nin lisansını ömür boyu iptal etme kararı aldı. Tahkim Kurulu, disiplin kurulları tarafından verilen hak mahrumiyeti cezalarını oybirliğiyle onayladı.

Erkek gözlemci O.E. ile kadın hakem E.K.'ye yönelik cinsel ilişki görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından TFF, disiplin sürecini başlattı. Tahkim Kurulu, her iki tarafın yazılı savunmalarını inceledi ve ilgili görüntüleri izledi. Kurul, görüntülerde dikkat çekici ayrıntılar tespit etti. Özellikle O.E.'nin savunmasında itirafta bulunması, cezanın onanmasında etkili bir unsur olarak değerlendirildi.

O.E., Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından kendisine verilen ömür boyu hak mahrumiyeti cezasına itiraz ederken, hakemlerin gönül ilişkisi kurmasının engellenmediğini öne sürdü. "Böyle bir durumla karşılaşıldığında talimatname gereği herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşılmamaktadır" diyen O.E., futbol hakem camiasında gönül ilişkilerinin evlilikle sonuçlandığı örneklerin bulunduğunu savundu.

Kadın hakem E.K. ise, kendisine ait olduğu iddia edilen görüntülerin kendisiyle hiçbir şekilde alakası olmadığını belirtti. E.K., "Şahsıma isnad edilmeye çalışılan ve ait olduğu iddia edilen video, benimle alakalı değildir" ifadelerini kullandı. Görüntülerin kötü kalitede olduğunu ve bu durumun cinsiyetine zarar verdiğini vurguladı.