Güncel

Cumhur İttifakı ortağından asgari ücret ve emekli maaşı için çağrı

Cumhur İttifakı ortağı ve BBP lideri Destici, asgari ücretin artırılması gerektiğini belirtti.

Abone Ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin 6 aylık enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirterek, emeklilere yapılan haksızlıkların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, çalışanların haklarının korunmasının önemine değindi.

Medeni ilişkiler ve diyalog vurgusu

Siyasi partiler arasındaki medeni ilişkilerin ve diyaloğun devam etmesinden yana olduğunu ifade eden Destici, "Bu çizgiden ayrılmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz." dedi. Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiğini hatırlattı.

Kuduz vakalarında artış ve sokak hayvanları sorunu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sokak hayvanları sorununa dair açıklamalarına değinen Destici, kuduz vakalarındaki artışa dikkat çekti. Saldırgan sokak köpekleri ve hastalıklarla ilgili alınması gereken tedbirleri ilk dile getirenlerden olduklarını vurgulayan Destici, "Sözde hayvan hakları derneği yöneticisi, kuduz köpekleri toplayıp Ankara'ya getirdi ve tutuklandı. Bu gibi durumların araştırılması lazım." diye konuştu.

Hububat alım fiyatlarının revize edilmesi gerektiği

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2024 hububat alım fiyatlarının yıllık enflasyon göz önünde bulundurularak revize edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, çiftçilerin ve üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Gazze'deki ateşkes çağrısı

Gazze'de ateşkes sağlanmasını içeren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına değinen Destici, Hamas'ın bu karara uyacağını, ancak İsrail'in saldırılarına devam edeceğini açıkladığını hatırlattı. Her iki tarafın da ateşkese uyması gerektiğini vurgulayan Destici, "İsrail ve Hamas ellerindeki esirleri bırakmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyaretine ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yaptığı iade-i ziyarete de değinen Destici, siyasi partiler arasındaki ilişkilerin ve diyaloğun sürmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Destici, "Siyasi partilerimiz, ülkemizin temel problemleriyle ilgili işbirliği ve ortak çalışmalar yapabilmeli." ifadelerini kullandı.

İşçilerin ve emeklilerin hakları korunmalı

Asgari ücretin enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirten Destici, işçilerin haklarının korunmasının önemine dikkat çekti. Emeklilere yapılan haksızlıkların düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "Hiçbir aile bu ülke şartlarında 10 bin lirayla geçinemez." dedi.

Sinan Ateş cinayeti ve yargılama süreci

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in görüşmesine ilişkin bir soru üzerine, fotoğrafların samimi olduğunu ve yargılama sürecinin hukuk çerçevesinde çözüleceğini düşündüğünü belirtti. Destici, bu olayın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini ve herkesin hukuka güvenmesi gerektiğini ifade etti.