Siyasi kulislerde dikkat çekici hareketlilik yaşanırken, AK Parti ve MHP heyetlerinin, yerel seçimlerdeki işbirliği kapsamındaki çalışmalarını şekillendirmeye başladığı görülüyor. İki partinin liderleri olan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, ortak bir heyet kurma kararının alınmasının ardından seçim stratejileri ve işbirliği için kolları sıvadı.

Heyetlerin belirlenmesi ve öne çıkan isimler

Özellikle AK Parti ve MHP tarafından belirlenen heyetler, yerel seçimlerdeki işbirliği ve strateji belirleme noktasında önemli bir rol oynayacak. AK Parti heyetini; Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz oluştururken, MHP heyetinde; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül yer alıyor.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatırılacak? Emeklinin Maaş Takvimi Belli Oldu

Veri analizleriyle güçlenen seçim stratejileri

31 Mart 2023'te gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde AK Parti ve MHP, geçmiş seçim verilerini derinlemesine analiz ediyor. AK Parti, 1950 ile 2023 yılları arasındaki seçim sonuçlarını ve benzer çizgideki partilerin oy oranlarını, il ve ilçe bazında değerlendiriyor. MHP ise, 2009’dan itibaren gerçekleşen yerel seçimleri ve 2018 ile 2023 genel seçim sonuçlarını tüm yönleriyle inceliyor, ayrıca heyetler arası ilk görüşmelerde de genel ilkeler ve prensipler masaya yatırılacak.

Heyetler arasındaki işbirliği ve liderlerin rolü

Heyetlerin çalışma sürecinde alınan bilgiler ve belirlenen stratejiler, Erdoğan ve Bahçeli'ye düzenli olarak aktarılacak. Bu doğrultuda, çalışmaların içeriği ve süreçle ilgili nihai kararlar da iki lider tarafından şekillendirilecek.

Beklenen MYK toplantısı ve önemli gündem maddeleri

Öte yandan, AK Parti'nin 12 Ekim Perşembe günü gerçekleştirmeyi planladığı Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, yerel seçimlere dair stratejiler ve heyetin çalışmalarıyla ilgili konuların da ele alınması bekleniyor.