Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma etkinliğinde şehitleri ve gazileri yâd etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılan anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, milletin darbecilere karşı yazdığı destanı ve kahramanlığı vurguladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ziyarette, şehitler için dualar edildiğini belirten Erdoğan, "Milletimizin iradesinin adeta şaha kalktığı tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor" diye konuştu.

Erdoğan, darbe girişiminin başladığı köprüde 2'si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladının şehit düştüğünü hatırlattı. Hafızalara kazınan bu acı olayları unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, milletin çıplak elleriyle tanklara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'a oyun diyenleri ve tiyatro diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceklerini belirterek, Türkiye'nin istiklaline ve iradesine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edeceklerini ifade etti. Şehitlerin kahramanlıklarını yaşatarak, milletin birlik ve beraberliğini koruma sözü verdi. Erdoğan, akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletle bir araya gelerek 15 Temmuz ruhunu bir kez daha ihya edeceklerini sözlerine ekledi.