Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bayrak Değişimini Gerçekleştiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Değerli il başkanlarımız, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biz her meseleyi kendi içinde konuşan bir hareketiz. 31 Mart seçimlerinin ardından da aynısını yapıyoruz. Gerekli adımları atıyoruz. 

"BAYRAK DEĞİŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Her şeyin farkındayız. Selden kütük kapma telaşında olanları da çok iyi görüyoruz. Allah'ın izniyle bunlara aradıkları fırsatı vermedik, vermeyeceğiz. Ne fitne kazanına odun taşıyanların oyununa geleceğiz, ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. 

Kardeşlik hukukumuza ve dava arkadaşlığımıza uygun şekilde, partimiz bünyesinde farklı seviyelerde bayrak değişimini gerçekleştiriyoruz. Yorulan, yıpranan veya çeşitli nedenlerle görevden affını talep eden bazı arkadaşlarımızın yerine geçen ay yenilerini görevlendirdik.

Kendimizi yenileyerek, bu yolda yürüyoruz. Biz her işte hayır olduğunu inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi gözüken hadiselerin hayır olduğunu gördük. 

"MİLLETİN SOFRASINA DAHA FAZLA OTURACAĞIZ"

Kendimizi yenileyerek, bu yolda yürüyoruz. Biz her işte hayır olduğunu inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi gözüken hadiselerin hayır olduğunu gördük. 

Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir. Bunların hepsi geçicidir. Aslolan milletin gönül tahtından aşağıya düşmemektir.

"İL BAŞKANLIĞI DÖRT DUVAR ARASINDA OLMAZ"

Biz milletimizle gönül bağımızı kurduğumuz sürece hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamaz. AK Parti olarak yapmamız gereken bellidir. Daha fazla gönül kazanacağız, milletin sofrasına daha fazla oturacağız.

Milletin dertlerine derman olmak için samimi çaba harcayacağız. İl Başkanlığı dört duvar arasına sıkışarak yerine getirilecek bir görev değildir. Belediye başkanlığı günlük rutin işlerin takibi değildir. Zafiyetlerin AK Parti ailesine zarar verdiğini unutmayın. 

MUHALEFETE MAVİ VATAN TEPKİSİ

Muhalefetin milletin meselelerine nasıl baktığını topluma dair her konuda görüyoruz. Muhalefet fildişi kulelere hapsoldu. Milli meselelerin tamamında savrulmalar yaşadılar.

Filistin direnişine terör yaftası kurmakta gösterdikleri mahareti İsrail'in vahşi katliamlarına tepki vermekte gösteremediler. Benzer basiretsizliği Mavi Vatan konusunda görüyoruz. Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur. Mavi Vatanımıza sahip çıkma noktasında en küçük geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.

CHP milletle ve milletin menfaatlerini bir kez olsun dillendiremeyecek mi? CHP, milletin menfaatleriyle aynı yerde durma eylemini bir kez olsun sergilemeyecekler mi?

İktidara muhalefet etmek ayrıdır. Biz CHP'nin bizimle aynı satırda yer almasını beklemiyoruz. Sadece milli meselelerde yerli ve milli bir duruş sergilemelerini bekliyoruz.

Biz başına vurulunca ekmeği alınan bir ülke değiliz. Ne başkalarının haklarına el uzatırız ne de haklarımızı yediririz. Anavatanımızın ayrılmaz parçası olan Mavi Vatan'ı koruma konusunda en küçük bir geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler.

SADDAM GÖNDERMESİ YAPAN İSRAİLLİ BAKAN'A CEVAP

Gazze'de yaklaşık 300 gündür vahşi bir soykırım yaşanıyor. İsrail, 40 bin Filistinli kardeşimizi tepelerine bomba yağdırarak vahşice şehit etti. Hitler'i gölgede bırakacak barbarlığa imza attılar. Gazzeli 40 bin masum ölmemiş gibi eli kanlı katiller Temsilciler Meclisi'nde ağırlanıyor, alkışlanıyor. Ben de insanım ben de Müslümanım diyen birinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? BMGK, bugün sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak? Kardeşlerim, bu gidiş gidiş değildir. Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur. Pis ellerini başka yerlere uzatmayacağının garantisini kim verebilir?

"BİZ BU YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK"

Hukuk tanımaz İsrail devleti tüm insanlık için tün dünya için tehdittir. Hitler geç de olsa durdurulmuştu. Daha geç olmadan bu soykırım durdurulmalıdır. Netanyahu yönetiminin yularını elinde tutanların bu katliam şebekesine dur demesi gerekiyor. Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymadaki niyeti de biliyoruz. Ne söylüyorsak bölgedeki kanın durması için söylüyoruz. Biz İstiklal Marşı'nın Korkma diye başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi sindirmez. İnandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. İstedikleri kadar çirkinleşsinler, Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamazlar. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik. Bize gazete manşetlerinden süre verenler oldu ama yanıldılar. Bizi darbeyle devirmek isteyenler oldu. Hepsini bozguna uğrattık.