Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararını ve amaçlarını açıklayan Erdoğan, bu kararın Netanyahu yönetimini ateşkese zorlama amacını taşıdığını belirtti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Tek bir gayemiz vardır, o da Batı’nın koşulsuz askeri ve diplomatik desteği ile kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır. Ateşkes ilan edildiği, Gazze’ye yeterli insani yardım girişine müsaade edildiği durumda amaç hasıl olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'ın Gazze'ye yaptığı yardımlardan dolayı tebriklerini iletti ve Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği insani yardım malzemeleriyle dünyada öncü olduğunu vurguladı. İsrail'e karşı alınan ticari tedbirleri de açıklayan Erdoğan, bu kararın iş dünyasıyla istişare edilerek yönetileceğini belirtti.

Erdoğan'ın devam eden konuşması şu şekilde:

"Bu adımın ortaya çıkaracağı sonuçlarını iş dünyamızla istişare içinde yöneteceğiz. Biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık ve kavga peşinde değiliz. Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Tüm inançlar olarak hep birlikte refah içinde yaşamak istiyoruz. Aldığımız bu kararla Batı’nın üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Tek bir gayemiz vardır, o da Batı’nın koşulsuz askeri ve diplomatik desteği ile kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır. Ateşkes ilan edildiği, Gazze’ye yeterli insani yardım girişine müsaade edildiği durumda amaç hasıl olacaktır.”

Maaşlar eridi kredi kartları patladı! Tüketici borçları hızla artıyor... Maaşlar eridi kredi kartları patladı! Tüketici borçları hızla artıyor...

Erdoğan, ayrıca ekonomideki sıkıntıların çözümüne odaklanacaklarını ve enflasyonu düşürmeye yönelik kararlı adımlar atacaklarını da vurguladı. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelmesi için çaba harcayacaklarını belirtti.