Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tutumunu eleştirdi ve oldukça sert ifadeler kullandı.

Ali Koç, imza sürecine değinerek, seçim kararı alınırken yaşananları detaylı bir şekilde anlattı ve Mehmet Büyükekşi'yi hedef aldı. "Bizi vatan hainliğiyle itham ediyorlar" diyen Koç, Büyükekşi'ye, "Telefonunda Bylock çıkan bir kişi bizi milli değerler hususunda yargılayamaz" şeklinde çarpıcı bir gönderme yaptı.

Koç'un açıklamaları şöyle devam etti:

"Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi. Hiç olmadığı kadar kaotik bir bir sezon yaşıyoruz. Krizler yönetilemedi. Türk futbolunda güven bunalımı var. En güvenilmez kurum belki de TFF. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki Futbol sektörüdür. Hakemlik yazboz tahtasına döndü. Kişilere ve kurumlara göre değişikliğe gidildi."

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

"Net bir şey var ki sayın başkan rüzgarı almış, röportaj üstüne röportaj. 1 Mayıs'ta bir açıklama yayınlanmış. Skandal bir açıklamadır. Bu açıklamaya göre futbolda ortam toz pembe. Mükemmel başarılar var, kimse şikayetçi değil ve sezon içindeki skandallar yaşanmamış. Başkanımız anlaşılan çok farklı düşünüyor. Azınlık, çoğunluğa tahakküm edemez diyor. Biz azınlığız, 3-5 kulüp diyor ve aşağılıyor. Belgeleri ben toplamıyorum, ben Ecmel başkana inanırım. 136 tane noter tasdikli ihtarname var. Burada 10 küsür Süper Lig kulübü var, onlarca alt lig ekibi var."

"Tüm siyasi desteğe rağmen, başka adayların önünün kesilip sizin önünüz açılmasına rağmen bu kadar oy aldınız. Demokratik yollarla seçilmemiş bir başkanın, demokratik hakkını kullanan kulüplerin çabalarını anti-demokratik yöntemlerle engellemeye çalışmasının takdirini size bırakıyoruz."

"Başkan'ın kullandığı Vatan-Millet-Sakarya söylemlerini de çok tehlikeli buluyoruz. Bizi vatan hainliğiyle itham ediyorlar. Bunlar çok tehlikeli sözler ve hareketler sayın Başkan. Sayın Başkan söz konusu milli değerler ise bizi bu konularda sorgulayacak son kişi sizsiniz. Çünkü neden? Sizin iki telefonunuzda da Bylock çıktı. Telefonunda Bylock çıkan bir kişi bizi milli değerler hususunda yargılayamaz. FETÖ unsuru hala futbolun içindedir. Daha da temizlenmesi gerekirken, futbolun içinde tutacak adımlar atılmaktadır."