Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’ta düzenlenen "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin geleceğini "Türkiye Yüzyılı" olarak tanımladığını ve bu hedefe Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde ulaşacaklarını belirtti.

TBMM'den Gençleri Dijital Terörizmden Koruma Adımı! Okul Müfredatına Eklenecek TBMM'den Gençleri Dijital Terörizmden Koruma Adımı! Okul Müfredatına Eklenecek

Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda yurt ve medeniyet inşasının başlangıcı olduğunu vurguladı. Malazgirt'in zulme karşı kenetlenmenin ve yurt ile medeniyet inşasının simgesi olduğunu ifade eden Erdoğan, bu zaferin üzerinden geçen 953 yıl boyunca Malazgirt ruhunun bir iman çağlayanı olarak varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Malazgirt'in Türkler ve tüm Müslümanlar için büyük bir önem taşıdığını belirten Erdoğan, bu zaferde farklı etnik kökenlerden gelen Müslümanların omuz omuza savaştığını belirtti. Malazgirt'i sadece tarihi bir zafer olarak görmekle kalmayıp, 2071 Türkiye’sine giden yolda bir fener olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, davalarının mazluma umut olmak, kanayan yaralara merhem olmak ve hakkın yanında durmak olduğunu ifade etti. Toprağı vatan, vatanı aziz kılmak olarak tanımladığı bu davanın, zorlukların üstesinden ancak birlik içinde gelebileceğini vurguladı. Erdoğan, farklılıkları üzerinden insanları ayırmaya çalışanlara karşı birleşme çağrısında bulunarak, Türkiye’nin vatanını korumanın ve düşmanlara karşı koymanın sadece birlikte hareket etmekle mümkün olduğunu söyledi.