Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Futbola Kavga ve İdeoloji Girmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, futbola kavga ve ideolojilerin girmemesi gerektiğini belirterek, ülkemizin huzurunun her şeyden daha önemli olduğunu söyledi

Abone Ol

Başakşehir Futbol Kulübü'nün Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış törenine, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve diğer Süper Lig kulüp başkanları ile Başakşehir Stadı'na ismi verilen Fatih Terim de katıldı.

330 bin metrekarelik alanda inşa edilen kompleks, 3 futbol sahası, 3 mini futbol sahası, 800 araçlık otopark, 250 kişilik yemekhane ve kafeterya sunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta, tesise Başakşehir’in efsane futbolcusu Mahmut Tekdemir’in isminin verildiğini açıkladı.

Erdoğan, törenin ardından şunları söyledi: "Başakşehir Kulübü, gençlerimiz ve Türk futbolu için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bu akademinin kulübümüzün altyapısına yeni bir soluk kazandıracağına inanıyorum. Başakşehir’in başarı grafiği yükselecektir. Kulüp, 10 yılda taraftarı, yönetimi ve futbolcularıyla Türk futbolunun önemli temsilcilerinden biri haline geldi. 2019/20 sezonundaki şampiyonlukla 6. şampiyon kulübümüz oldu. 10 sezonun 8’inde Avrupa kupalarına katılarak ülkemizi temsil etti. Başakşehir’i tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik yıllarından beri sporla ilgilendiğini ve futbolu tutkuyla takip ettiğini belirtti. Düzenli olarak spor yaptığını vurgulayarak, Türk futboluna katkı sağlayan her türlü girişimi desteklediklerini ve kulüplerimizin başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti. Kulüplerin yanında samimiyetle durduklarını, taraf ayırt etmeden destek verdiklerini söyledi. Yeni sezonda tüm kulüplere başarılar dilediğini, futbolun rekabetin yanı sıra iş birliğini, dayanışmayı ve takım ruhunu temsil ettiğini belirtti. Husumet ve ideolojilerin futbola girmesinin sporun ruhuna zarar verdiğini vurgulayarak, ülkemizin huzurundan daha önemli bir şey olmadığını ifade etti. Sporun birliği pekiştiren rolüne özellikle bugünlerde ihtiyaç duyulduğunu ve fair play ruhunun güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Sporcuların topluma ve gençlere örnek olmalarını beklediklerini ve kulüplere teşekkür etti.