Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, İsrail'in politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, İsrail'in soykırım, işgal ve istila politikalarının artık sona ermesi gerektiğini belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, Nazi lideri Adolf Hitler'e benzetti. Erdoğan, "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim 2023'te başlayan ve bir yıl boyunca devam eden İsrail saldırılarında on binlerce kişinin katledildiğini hatırlatarak, Gazze'deki masum sivillerin, özellikle çocukların ve kadınların hedef alındığını vurguladı. Erdoğan, İsrail'in bu eylemlerinin insanlık suçu olduğunu ve uluslararası sistemin bu katliamlara sessiz kaldığını belirtti.

24 gün sonra başlıyor cezası 4 bin TL. Araç sahipleri dikkat 24 gün sonra başlıyor cezası 4 bin TL. Araç sahipleri dikkat

Türkiye'nin İsrail hükümetine karşı durmaya devam edeceğini ve dünya kamuoyunu da bu duruşa katılmaya çağırdığını ifade eden Erdoğan, Gazze'de yaşanan trajedilerin hesabı sorulmadıkça dünya barışının sağlanamayacağını söyledi.