Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk'taki resmi ziyaretlerinin ardından dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, kabinede bazı yeni değişikliklerin olabileceğini belirterek, “Parti programımız sürekli değişim içindedir. Bununla birlikte, idari mekanizmalarda ve partimiz içinde de bazı değişiklikler yapılabilir. Genel Başkan Yardımcılarında da benzer değişiklikler söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'daki ziyaretlerinin ardından iki ülkede bir dizi anlaşmaya imza atarak önemli bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Bu gelişmeler dünya basınında da geniş yankı buldu.

Uçakta yaptığı açıklamalarda, son dönemde kabinede yaşanan değişikliklere dikkat çeken Erdoğan, “Geçtiğimiz aylarda kabinede iki arkadaşımız değişiklik geçirdi. Şu yeni süreçte hem Genel Başkan Yardımcıları hem de kabine için durum değerlendirmesi yapabiliriz. Bu nedenle, kabinede de bazı değişiklikler olabileceğini söyleyebilirim” dedi.

Asgari Ücrette 2025 İçin Rakamlar Masada! Çalışanların Beklentisi Ne? Asgari Ücrette 2025 İçin Rakamlar Masada! Çalışanların Beklentisi Ne?

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinden ayrılmıştı. Bu iki bakanlık için Murat Kurum ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atanmıştı. Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti İstanbul Milletvekilliği görevinden sonra ikinci kez bakanlık koltuğuna oturmuş oldu.