Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Adası'nda iki devletin yan yana yaşaması çağrımı yineliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelerek Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılış törenine katıldı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelerek Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıldönümünü kutlayarak başladı.

Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeni terminal binasının eski binaya göre 6 kat daha büyük olduğunu ve 10 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Ercan Havalimanı'nın şu anda Kıbrıs Adası'nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı olduğunu vurguladı. Yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlara açılacağı günlerin yakın olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak da konuşan Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC'ye yönelik hukuki temelden yoksun ve siyasi kısıtlamalara son verme çağrısında bulundu. Ada'da eşit iki devletin yan yana ve birlikte yaşama idealini desteklemelerini istedi ve tahakküm, gerginlik ve çatışma kültürünü değil, barışçıl ve adil bir çözümü desteklemelerini dile getirdi.