Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Akbelen ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrası düzenlenen Millete Sesleniş programında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kesilecek ağaçların yerine daha fazla ağaç ekileceğini belirterek kömür santrallerindeki verimliliğin artırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akbelen konusunda yaptığı açıklama şöyle:

"Bunun son örneklerinden biri Kemerköy Termik Santrali ile ilgili çalışmaları engelleme gayretleridir. Bu santral ülkemiz ekonomisine 1 milyar dolar katkı sağlıyordu. Özelleştirme sonrası verimi yüzde 50'den fazla verimliliği arttı. Ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassasiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Kömür çıkarılacak alanda kesilecek ağaçların kat kat fazlası farklı yere dikileceği ilgili kurumlar tarafından açıklanmıştır. Tek gayesi ülkenin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Biz çevreci görünümlü marjinallere bakmıyoruz, sadece işimize bakıyoruz. Buradan ana muhalefet liderinin başına sesleniyorum. Muğla Belediyesi onların yönetiminde. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bunun rakamını açıklayın. Bir tane ağaç diktik diyemezler. Biz AK Parti olarak milyarları aşan ağaç dikimleri yaptık."