Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık ediyor ve burada bir konuşma yaptı

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"23 yıl önce başladığımız yolda aynı heyecan ve sevda ile milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Her vatandaşımızı kucaklayarak ötekileştirmeden hareket ediyoruz. 23 yıldır ayrımız gayrımız yok, biz bir aileyiz ve kardeşiz.

Bu süre zarfında birçok zorlukla karşılaştık; terör eylemlerinden darbelere, sokak eylemlerinden medya kampanyalarına kadar pek çok badire atlattık. Partimizin içine nifak tohumları ekilmek istendi ve çeşitli engellerle karşılaştık. İç ve dış saldırılar, kendini ülkenin sahibi gören elitler ve sermaye çevrelerinden birçok zorluk yaşadık.

‘’Efendilik taslamalarına izin vermedik.’’ Milletimizi karşı karşıya getirmeye çalışanlara ve vesayete uygun ortam hazırlamaya çalışanlara karşı direndik. Allah’a şükür tüm bu saldırıları püskürttük ve alnımız ak, başımız dik olarak yolumuza devam ettik.

‘’Sıkıntıları farkındayız.’’ Biz, milletimizle kader birliği yapmış bir kadroyuz ve ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmıyoruz ve bu sıkıntıları göz önünde bulunduruyoruz. İşçilerimizin, emeklilerimizin ve çiftçilerimizin karşılaştığı zorlukların farkındayız.

Muhalefetin yönetimindeki şehirlerde sorunlar her geçen gün artıyor. İzmir Körfezi’nde balıkların yaşaması zor hale geldi ve kayırmacılık skandalları çoğalıyor. Muhalefet, halka sunacak tek bir hizmet dahi ortaya koyamıyor.

Samsun'da toprak kaydı. İki işçi göçük altında kaldı Samsun'da toprak kaydı. İki işçi göçük altında kaldı

CHP’ye yönelik eleştirilerinde ise, ‘değiştik’ ve ‘normalleştik’ söylemlerine rağmen, millete hakaret eden bir kişiyi 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak ağırlamış olmaları Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi, millete hakaret edenleri himaye eden bir parti haline getirdiklerini ve CHP lideri Özel’in millete özür borcu var.

Erdoğan, “’Değiştik’ dediler, ‘normalleştik’ dediler, ‘eski alışkanlıklarımızı terk ettik’ dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı, 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular.” diyerek CHP’ye tepki gösterdi. Bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan, ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanması üzerinden CHP’ye tepki gösteren Erdoğan, “O fotoğraf Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmadı" dedi.